Tidligere konserter

Christopher Park

Onsdag 17 november kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Christopher Park, piano

"Christopher Park er en pianist som fengsler med sin fascinerende tekniske suverenitet, forbløffende musikalske modenhet og en spesielt intens spillestil". Slik lød begrunnelsen fra juryen da den tysk-koreanske pianisten Christopher Park ble tildelt Leonard Bernstein-prisen ved Schleswig-Holstein Musik Festival i 2014. Han føyde seg med dette inn i rekken av superstjerner som Lang Lang, Lisa Batiashvili og Martin Grubinger, som alle startet sine karrierer med denne internatsjonalt ettertraktede prisen. Å si at Christopher Park startet sin karriere med Bernstein-prisen, blir forresten en liten underdrivelse. Allerede 5 år tidligere, i 2009, ga han som 22-åring(!) ut sitt første soloalbum på Deutsche Gramophon. Nytt DG-soloalbum fulgte i 2011, og siden har snøballen rullet, med solistoppdrag over bokstavelig talt hele verden, blant annet i samspill med dirigenter som Christoph Eschenbach, Paavo Järvi, Jukka-Pekka Saraste og Dmitri Kitajenko. Park er for øvrig også en ivrig kammermusiker, og de seneste årene har han blitt mer og mer interessert i undervisning. Denne interessen har ført ham til Oslo og Norges musikkhøgskole, hvor han, etter en lang prosess i skarp konkurranse med rundt 50 pianister fra hele verden, fra august 2021 er blitt ansatt for å undervise kommende generasjoners pianister. Vi er utrolig fornøyd med å ha fått huket tak i Christopher Park for hans aller første solo pianorecital i Norge, og vi spår en ny omgang med pianofeber i Resonans den 17. november!
Music for a While

Onsdag 27 oktober kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Tora Augestad, sang
- Stian Carstensen, trekkspill
- Mathias Eick, trompet
- Trygve Brøske, piano
- Martin Taxt, tuba
- Pål Hausken, trommer og perc

…musikk kan, for et øyeblikk, fordrive alle dine bekymringer…

Dreamteam, stjernelag - kall det hva du vil. Setter du sammen en slik enestående gjeng musikere med en av Europas fineste kabaretsangere i spissen, nemlig Tora Augestad, da har du ensemblet Music for a While. Ensemblet tolker egne arrangementer av ballader og sanger av Kurt Weill, men også klassiske lieder og arier av J. S. Bach, Henry Purcell, John Dowland, G.F. Händel, Franz Schubert og andre komponister, formidlet med en stor personlighet og kreativitet. Resultatet er en original, organisk, frisk og deilig blanding av jazz-improvisasjoner og klassisk musikk. Utrolig vakkert er det også, rett og slett helt skreddersydd for Resonans! Tora Augestads allsidighet inspirerer. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås. Hun er utdannet innen klassisk musikk, jazz og kabaretsang, og som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Hun har et bredt repertoar og er jevnlig solist med europeiske ensembler som Klangforum Wien og Ensemble Modern. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin hvor hun har opparbeidet seg en solid europeisk karriere, blant annet på musikkteaterscenen gjennom samarbeidet med stjerneregissøren Christoph Marthaler. Augestad fikk for øvrig Spellemannsprisen 2019 i klassen «Klassisk», for albumet Portraying Passion, sammen med Oslo filharmoniske orkester. NRK P2s Erling Wicklund uttalte i en anmeldelse av Music for a While at bandet «river ned genre-grenser og utfordrer til å gjenoppdage vår europeiske musikkarv». Som sagt: skreddersydd for Resonans!
Scheen Jazzorkester - Logical Fallacies

Onsdag 29 september kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Jon Øystein Rosland, komposisjon/tenorsaxofon
- Guttorm Guttormsen, saxofoner/fløyte
- André Kassen, saxofoner
- Line Bjørnør Rosland, klarinetter
- Thomas Johansson, trompet
- Finn Arne Dahl Hanssen, trompet
- Magne Rutle, trombone
- Frøydis Aslesen, trombone
- Åsgeir Grong, basstrombone
- Rune Klakegg, piano
- Even Helte Hermansen, gitar
- Jan Olav Renvår, bass
- Audun Kleive, trommer

Henrik Ibsen beskrev i sin tid sin fødeby Skien som en "overmåde livsgald og selskabelig by"". Om det er denne livsgleden og selskapeligheten som har gjort at det jevnt og trutt har dukket opp stadig nye glimrende musikere fra Grenland, er sannelig ikke godt å si, men saken er i hvert fall at Skien gjennom mange år har fostret et uforholdsmessig stort antall musikere på skyhøyt nivå, med et over gjennomsnittet levende og aktivt musikkliv som en logisk konsekvens. Scheen Jazzorkester er et særdeles vellykket produkt av dette musikklivet, et storband (eller orkester eller kammermensemble eller hva man nå velger å kalle det) helt utenom det vanlige, bestående av musikere med bakgrunn fra både jazz og klassisk musikk. Shceen Jazzorkester er rett og slett et ensemble man ikke finner maken til, verken i Norge i Europa. Så har da også bandet blitt behørig bejublet både i norsk og internasjonal presse for de 7 albumene de har rukket å gi ut siden oppstarten i 2010. Tittelen på dette prosjektet til tross: det er altså ingen logisk brist som ligger bak vår booking av Logical Fallacies, komponert av Jon Øystein Rosland. Snarere tvert imot: Dette har vi gledet oss til lenge! Scheen Jazzorkester kombinerer kunst og spilleglede som ingen andre. Og så groover det som juling. Selvfølgelig gjør det det, med en av verdens aller fremste trommeslagere i kompet (jada, vi vet at Audun Kleive er fra Skien, men nå bor han faktisk i musikkbyen Gjøvik, bare så det er sagt...). 
Grieg trio, Ragnhild Hemsing og Hallgrim Hansegård

Onsdag 8 september kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Vebjørn Anvik, piano
- Ellen Margrete Flesjø, cello
- Sølve Sigerland, fiolin
- Ragnhild Hemsing, fiolin, bratsj og hardingfele
- Hallgrim Hansegård, dans

Endelig er Resonans i gang igjen, og med hvilken åpning på høsten 2021! Her får vi møte Ragnhild Hemsing i samspill med danseren Hallgrim Hansegård. Vi får møte verdensledende pianotrio Grieg trio, i både trioversjon og i kvartettversjon med Ragnhild Hemsing. Vi ønsket oss en åpning med både undring og masse energi og landet på verket YR av Lasse Thoresen, et møte mellom klassisk musikk, samtidsmusikk, folkemusikk og dans! "Norwegian artist Ragnhild Hemsing is equally talented as a violinist and an exponent of the Hardanger fiddle... YR is played engagingly, with Hemsing managing once again to draw you into an uniqely mesmeric soundworld." (BBC Music Magazine / Erik Levi). Ragnhild Hemsing fra Aurdal er en av norges ledende fiolinister og hardingfelespillere. Hun har gitt ut en rekke kritikerroste innspillinger allerede, og har nylig inngått et samarbeid med plateselskapet Berlin Classics. Ragnhild er yngste og eneste skandinav som har vunnet den prestisjefylte "Beethoven-prisen" i Bonn. Danser og koreograf Hallgrim Hansegård er fire ganger norgesmester i halling og har vunnet store internasjonale priser som koreograf. Grieg trio har en helt unik karriere som en av verdens mest ettertraktede pianotrioer. Grieg trio har spilt overalt i hele verden på de største scenene og har en rekke kritikerroste innspillinger på samvittigheten. Hør bare hva verdenspressen skriver: "Nothing less than enraturing ... Today, the three musicians are among the foremost representatives of chamber music in the world." (Westdeutsche Allgemeine Zeitung). "Its playing was everything one wants from a piano trio: precise, balanced, beautifully nuanced and shaped in a way that lets a listener see into the music rather than through it." (Weill Hall, Carnegie Hall / The New York Times). Som dere skjønner: Kan vi få en bedre start etter pandemien? Løp og kjøp!
AVLYST: Beethoven-(mini)fest(ival)!

Onsdag 9 desember kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

 

DENNE KONSERTEN ER DESSVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV COVID-19

- Oslo strykekvartett (Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, fiolin, Magnus Boye Hansen, bratsj, Øystein Sonstad, cello)
- Asamisimasa (Ellen Ugelvik, tangenter, Kristine Tjøgersen, klarinetter, Tanja Orning, cello, Håkon Stene, perkusjon, Anders Førisdal, gitarer)
- Tor Espen Aspaas, piano
- Evelina Petrova, akkordeon

250 år. En anselig alder, det får’n si. Beethoven er rett og slett blitt skikkelig gammel. Men fortsatt så langt fra utdatert det er mulig å komme. Evig aktuell. Evig moderne. Muligens den mest spilte komponisten i hele verden. Vel verdt en skikkelig fest. Og fest skal det sannelig bli: Vi avslutter Resonansåret med en aldri så liten én-kvelds mini-festival viet Beethoven i alle hans fasetter. Her blir det stor kunst, tårer, undring, banaliteter, latter, og gjøglerier i skjønn forening – en Beethoven-happening helt utenom det vanlige, kun mulig å oppleve i Resonans! OBS: Sett av kvelden, dette er ikke unnagjort på en time eller to (men det serveres selvfølgelig gratis mat underveis, så blodsukkernivået holdes på forsvarlig nivå...). Fest(ival)-musikerne som skal sette Beethoven under lupen denne desemberkvelden, er plukket med omhu. For å ta Oslo strykekvartett først: det finnes sikkert kvartetter i verden som kjenner Beethoven like godt, men vi nekter å tro at noen kjenner ham bedre! Oslo strykekvartett har gjennom mange år så til de grader dypdykket inn i Beethovens musikk at tonespråket hans nærmest er blitt second nature. Det samme kan sies om pianisten Tor Espen Aspaas. Hans årelange forsking på Beethovens musikk kulminerer blant annet i framføring av alle 32(!) pianosonatene gjennom jubileumsåret. Vi rekker ikke alle sonatene på Gjøvik. Eller kanskje vi gjør det?? Hva så med samtidsensemblet Asamisimasa? Hva i all verden gjør de her? Sa vi ikke at Beethoven er evig moderne? Klart vi også må ha med samtidsmusikernes blikk på det store ikonet! Og til slutt, på et instrument som ikke engang var oppfunnet på Beethovens tid: akkordeonisten Evelina Petrova, kveldens uforutsigbare joker. Å, så gøy dette blir!
Leif Ove Andsnes

Søndag 6 desember kl. 18:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Leif Ove Andsnes, piano

Søndag 6. desember besøker Leif Ove Andsnes Resonans og vår bittelille Blackbox for tredje gang! Han gir to konserter på rappen, én kl. 1800 og én kl 2000. Synes vi dette er stas? Absolutt! Kunne vi fått en bedre erstatning for vår planlagte Beethoven-feiring, som koronaviruset brutalt spente bein for? Absolutt ikke! Dette blir julaften og 17. mai og bursdag på en gang - en perfekt avslutning på vår 2020-sesong.

Leif Ove Andsnes er blitt omtalt av Wall Street Journal og New York Times som "en av de mest begavede musikerne i sin generasjon" og "en pianist med eleganse, kraft og innsikt". Han gir konserter i verdens beste konsertsaler og er solist med de aller fremste orkestrene. Han er prisbelønt herfra til månen og tilbake igjen, og har en diskografi som kan ta pusten fra de fleste. Leif Ove Andsnes er rett og slett blant den internasjonale musikkverdens aller største stjerner. Billettsalget starter torsdag 5. november kl. 0900. Vi har kun 2X80 til salgs...

(Foto: Gregor Hohenberg)
Paul Lewis

Søndag 15 november kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Paul Lewis, piano

Det er noen artister vi i Resonans aldri får nok av. En av dem er den britiske stjernepianisten Paul Lewis. Midt mellom å være solist med Berlin-filharmonien, Boston Symfoniorkester, Chicago Symfoniorkester, New York Philharmonic, London Philharmonic og Leipzig Gewandhaus-orkester (for å nevne noen), tar Paul Lewis turen til Gjøvik og Resonans for tredje(!) gang. Innlandspublikummet får igjen muligheten til å bli med inn i Pauls klangunivers og oppleve subtilt pianospill med en ubeskrivelig tilstedeværelse og kunstnerisk oppfinnsomhet. Vil du sitte tett på en av verdens største pianister er det Resonans på Friscena i Gjøvik du skal dra til. Vi kan love at det er ingen andre steder i verden du får oppleve Paul Lewis i en mer intim setting! Og hva sier kritikerne? The Herald skriver om Paul Lewis: “Let me shout this loud: here is one of the great Beethoven performances of the age, from one of the greatest Beethoven pianists of our time”. New York Times hevder følgende: “His playing is by turns delicate, incisive, mysterious, punchy: whatever seems called for”, mens Gramophone har dette å melde: “Faced with such excellence, a mere critic can only abandon paper and pencil and listen to this heroic but deeply moving artist with awe and amazement.” Slik kunne vi fortsette å sitere anmeldere fra alle verdenshjørner... Og prisene strømmer på. For eksempel har Paul Lewis fått både the Royal Philharmonic Society`s Instrumentalist of the Year, to Edison awards, tre Gramophone awards og Preis Der Deutschen Schallplattenkritik, og han har blitt utnevnt av Dronning Elizabeth til Commander of the Order of the British Empire. Vi kan ikke si annet enn at vi er svært takknemlige for at Paul Lewis kommer til oss igjen, og vi gleder oss vanvittig til en ny Resonanskveld sammen med ham, hvor vi blant annet får høre Beethovens udødelige «Måneskinnsonate». Skulle du forresten få lyst til å sjekke ut hvor Lewis spiller hen i 2020? Ja, da vil vi anbefale en tur inn på hjemmesiden hans www.paullewispiano.co.uk.
Skarbø Skulekorps

Lørdag 24 oktober kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

-        Signe Emmeluth, altsax og elektronikk
-        Eirik Hegdal, C Melody sax og klarinett
-        Stian Omenås, trompet
-        Guoste Tamulynaite, keys
-        Ivar Grydeland, pedal steel og gitar
-        Chris Holm, bass og synth
-        Øyvind Skarbø, trommer og banjo
-        Hans-Olav Molde, lyddesign

Nei, dette er ikke en vanlig korpskonsert, men den mest elleville, publikumsvennlige og swingende nyheten vi har sett på lang tid. Om vi i det hele tatt har sett noe slikt! Trommeslageren og jazzmusikeren Øyvind Skarbø gjestet Resonans i 2017 sammen med saksofonisten og sangeren Håkon Kornstad. Nå er han tilbake med et helt ferskt og uimotståelig sjarmerende prosjekt, Skarbø Skulekorps. Og hva er så Øyvind Skarbø sin historie bak dette musikalske overflødighetshornet? «Jeg begynte selv å spille i et skolekorps da jeg var ni år. I skolekorpset syntes ingen det var noe rart å starte en konsert med en Sousa-marsj, for så å følge opp med et arrangement av Lionel Ritchies «Say You, Say Me» eller «Tequila». Det var musikk alt sammen, og vi skilte ikke mellom sangene, og ga dem alle den samme uvørne behandlingen. Det føltes ikke rart å blande sjangere den gangen, og det føles ikke noe mer rart i dag» sier Skarbø. Korpsuniformer ble kjøpt fra et nedlagt skolekorps via Finn.no. Foreldrene hans på Stranda ble satt i gang med å sy fane, og Skarbø selv begynte prosessen med å håndplukke et drømmeband. Skarbø Skulekorps gjorde sin aller første konsert foran en kokende og fullsatt sal på Røkeriet under Nattjazz i mai 2019, og Bergens Tidende beskrev bandet på følgende måte i sin nærmest panegyriske anmeldelse: «Skarbø Skulekorps hopper elegant fra det eksperimentelle til det tilbakelente og nesten cheesy, men alltid med en groove som gjør at hoftene ikke klarer å holde seg i ro.» Gjør dere klare for en smektende, gyngende, boblende og swingende kveld, når vi hyller korpsbevegelsen. Korps er gøy, og korps blir aldri det samme med Skarbø Skulekorps. Heller ikke vi.
Pratagraf

Onsdag 21 oktober kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Are Kalvø, sludder og skravl
- Espen Beranek Holm, skravl og sludder
- Jon Balke, tangenter og perkusjon
- Hedvig Mollestad, gitarer
- Ole Mofjell, perkusjon

Sett absurditeter og skarpsindig underfundighet i lek med lyd og rytmer, fonetikk i spill med opp- og ned- takter. Kall det gjerne slagkraftig musikalsk humor sortert under merkelappene trommer og tullprat, parodier og perkusjon eller sludder og slagverk.
Når to av landets fremste satirikere, Are Kalvø og Espen Beranek Holm går i samspill med Jon Balkes musikalske og rytmiske univers, oppstår en helt unik og herlig musikalsk sjanger! I ønsket om å skape en møteplass mellom samtidssatire og improvisert, rytmisk musikk, oppsto PRATAGRAF som et eksperiment i 2009.
Ti år senere er PRATAGRAF en forskningsstasjon for rytmer og språk, en møteplass, og ikke minst en lekeplass, hvor det verbale strekkes mot det abstrakte, det musikalske mot det latterlige, det satiriske mot det dypsindige. PRATAGRAF er en levende organisme som hele tiden vokser og endrer seg, både hva angår besetning, tematikk og politisk aktualitet. Og sceneoppsettet er enkelt og intimt, i typisk Resonans-ånd: to komikere på hver sin barkrakk, musikere i en halvsirkel. Her skal lyden av Norge virvles ut og sjongleres med virtuositet og presisjon. Det er atmosfærisk, det er rytmer med personlighet som snakker til deg, det er humoristisk og alvorstung lyrikk, det swinger, det groover, det trekker i alle retninger, men mest av alt er det underfundig, tidvis absurd, og meget slagkraftig. En vei til berøring, forståelse. Vi gleder oss til å møte den eminente perkusjonisten Ole Mofjell, den eksplosive Hedvig Mollestad på gitar, samt Jon Balke på tangenter og perkusjon i samspill med Norges morsomste verbale virtuoser, Espen Beranek Holm og Are Kalvø!
Henning Kraggerud m/ venner

Onsdag 9 september kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Henning Kraggerud, fiolin/bratsj
- Daniel Thorell, cello
- Ingrid Ose, fløyte
- Maria Ose, fløyte

Musiker. Det er det mest dekkende begrepet om man skal beskrive Henning Kraggerud med kun ett ord. Vi kunne også kalt ham fiolinist, bratsjist, komponist, orkesterleder, solist, kammermusiker, arrangør eller improvisator. Vi kunne endog kalt ham musikkforsker (han har en ustoppelig nysgjerrighet for musikkhistoriske fakta og elsker å «snoke» i gamle partiturer), men når det kommer til stykket er i grunnen dette ene ordet dekkende nok. Henning Kraggerud er enkelt og greit en fullblods musiker med stor M som vi setter ekstremt høyt. Han har en spektakulær CV: fiolinist OG bratsjist på høyeste internasjonale nivå, komponist med en imponerende verkliste, fast kunstnerisk leder for Arktisk Filharmonis Kammerorkester i tillegg til en haug med gjesteleder-engasjementer, solistoppdrag med et utall internasjonale topporkestre, kammermusiker i elitedivisjonen, prisvinnende plateartist etc., etc.). Hvem som helst kunne lent seg tilbake og klappet seg selv på skulderen av noe sånt. Men ikke Henning Kraggerud. Han er ustoppelig på jakt etter nye musikalske innsikter, nye måter å angripe musikken på. Sånt merkes i en konsertsal. Vi finner ikke noen bedre måte å si det på enn at han berører publikum. Som sagt: en fullblods musiker. Til denne Resonanskonserten har Henning fått frie tøyler til å velge seg akkurat de medspillerne han selv vil ha. Interessant nok går han da for tre unge fremadstormende musikere; det svenske cello-fenomenet Daniel Thorell og de (for å låne Hennings egne ord) ultra-talentfulle fløytetvillingene Ingrid og Maria Ose. Både Thorell og Ose-søstrene har, til tross for at alle tre så vidt har tippet 20, lenge vært snakkiser i henholdsvis svensk og norsk musikkliv. For å sette det i perspektiv: Thorell hadde sitt første solistoppdrag med Sveriges Radios Symfoniorkester allerede som 11(!)-åring. Ose-søstrene hadde tilsvarende engasjement med vårt eget Kringkastingsorkester da de var 15. Hos oss i Resonans har de imidlertid aldri vært. Før nå…
AVLYST: Trio con Brio Copenhagen

Onsdag 20 mai kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Soo-Jing Hoo, fiolin
- Soo-Kuyng Hong, cello
- Jens Elvekjær, piano

Trio con Brio Copenhagen er en av verdens ledende pianotrioer. Eller som kritikerne i The Washington Post, The New Yorker, The Guardian, Strad og Gramophone Magazine mener: den beste pianotrioen i verden! Tenk at dette glitrende ensemblet som spiller på verdens største scener, og som kritikerne ikke lenger klarer å kaste flere superlativer etter, kommer igjen for tredje gang til Gjøvik og Resonans! Trioen har i forbindelse med Beethoven-jubileet i 2020 gitt ut alle Beethovens pianotrioer, og anmelderne er (som alltid) fra seg av begeistring. BBC Music Magazine skriver for eksempel: «Altogether, a triumph for Beethoven and Trio Con Brio Copenhagen». En triumf for Beethoven å bli spilt inn av Trio con Brio! Tror vi bare må si WOW, som amerikanerne ville gjort... Med Trio con Brio Copenhagen kan vi love rein og skjær magi, intens tilstedeværelse, kunstnerisk vilje og enorm spilleglede. Det er ikke mange steder i verden man får oppleve å sitte centimetere fra et slikt ensemble. Som publikummer blir man tatt med på en reise inn i kunsten, med en unik varme, følsomhet og formidlingsevne som er svært sjelden. Som en av våre publikummere sa til oss flere dager etter Trio con Brio sin forrige konsert på Gjøvik: «Jeg er fortsatt helt satt ut og føler at tiden står stille. Det er ikke mulig for meg å tenke på noe annet enn konserten med Trio con Brio Copenhagen». Vi i Resonans har rukket å bli store fans av Trio con Brio, og ryktene vil ha det til at Trio con Brio-gjengen har blitt ordentlig glad i Gjøvikpublikummet sitt. Hva mer kan vi si? Jo, om man har lyst til å kose seg med ekstraordinære kritikker, og følge med på trioens musikerliv, vil vi anbefale en tur inn på deres hjemmeside http://trioconbrio.dk.
Charlie Siem og Gunnar Flagstad

Onsdag 5 februar kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Charlie Siem, fiolin
- Gunnar Flagstad, piano

Den norsk-britiske fiolinisten Charlie Siem havnet for alvor på vår radar sommeren
2013, da han og «vår egen» Gunnar Flagstad barket sammen i et særdeles inspirert
samspill under kammermusikkfestivalen tine@munch. Nå plukker Siem og Flagstad
opp den musikalske tråden igjen, og serverer et herlig duoprogram med godbiter fra det
beste fiolinlitteraturen har å by på. Charlie Siem er på mange måter en one of a kind i
musikkverdenen. Én ting er at han allerede i en alder av 33 år har rukket å turnere
verden rundt som solist, skaffet seg platekontrakt med Sony Classical og samarbeidet
med dirigenter som Charles Dutoit, Zubin Mehta, Edward Gardner og Sir Roger
Norrington. Eller at han fylte Grieg-hallen til aller siste sete da Festspillene i Bergen i
2018 inviterte ham til å lage et klassisk recital-program i samarbeid med Hovedscenen
på NRK. Men hvilke andre klassiske fiolinister kan skilte med å ha samarbeidet med
både Bryan Adams, Miley Cyrus, Lady Gaga, Jamie Cullum og The Who? OG i tillegg
ha en aktiv modellkarriere for motehus som Armani, Chanel, Dior, Dunhill og Hugo
Boss?? Konserten med Siem og Flagstad er forresten også en one of a kind – eksklusivt
programmert for Resonans.
Et stille sted

Onsdag 22 januar kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

-        Maj Britt Andersen, vokal
-        Lars Saabye Christensen, dikt
-        Daniela Reyes Holmsen, akkordeon og vokal
-        Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello
-        Ivar Anton Waagaard, piano
-        Geir Holmsen, kontrabass
-        Christian Krogvold Lundqvist, slagverk

Vi innleder Resonansåret 2020 med et poetisk og vakkert møte mellom to av landets største kulturpersonligheter. Det kritikerroste og to ganger spellemannsprisnominerte albumet Et stille sted, der Maj Britt Andersen i samspill med Kringkastingsorkesteret tolker Lars Saabye Christensens nyskrevne tekster, tonesatt av Geir Holmsen, er blitt gjort kammermusikkversjon av, og vi gleder oss som unger til å få oppleve Andersen og Christensen og deres håndplukkede ensemble av toppmusikere på den superintime Friscena! Gjennom sin presise, inn-til-beinet lyrikk der alt som er uvesentlig er hogd bort, har Saabye Christensen skapt et nytt univers. Dette har Andersen og Holmsen tatt videre i et samarbeid og i en samforstand som har ført til akkurat – et eget avtrykk. Er det viser? Er det jazz? Er det klassisk? Er det pop? Tja – sannelig ikke godt å si. Og egentlig bryr vi oss ikke. God musikk er god musikk. Og god musikk er aller best live. Du kommer vel?


Støttet av: