Konserter 2020

Leif Ove Andsnes

Søndag 6 desember kl. 18:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Leif Ove Andsnes, piano

Søndag 6. desember besøker Leif Ove Andsnes Resonans og vår bittelille Blackbox for tredje gang! Han gir to konserter på rappen, én kl. 1800 og én kl 2000. Synes vi dette er stas? Absolutt! Kunne vi fått en bedre erstatning for vår planlagte Beethoven-feiring, som koronaviruset brutalt spente bein for? Absolutt ikke! Dette blir julaften og 17. mai og bursdag på en gang - en perfekt avslutning på vår 2020-sesong.

Leif Ove Andsnes er blitt omtalt av Wall Street Journal og New York Times som "en av de mest begavede musikerne i sin generasjon" og "en pianist med eleganse, kraft og innsikt". Han gir konserter i verdens beste konsertsaler og er solist med de aller fremste orkestrene. Han er prisbelønt herfra til månen og tilbake igjen, og har en diskografi som kan ta pusten fra de fleste. Leif Ove Andsnes er rett og slett blant den internasjonale musikkverdens aller største stjerner. Billettsalget starter torsdag 5. november kl. 0900. Vi har kun 2X80 til salgs...

(Foto: Gregor Hohenberg)
AVLYST: Beethoven-(mini)fest(ival)!

Onsdag 9 desember kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

 

DENNE KONSERTEN ER DESSVERRE AVLYST PÅ GRUNN AV COVID-19

- Oslo strykekvartett (Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, fiolin, Magnus Boye Hansen, bratsj, Øystein Sonstad, cello)
- Asamisimasa (Ellen Ugelvik, tangenter, Kristine Tjøgersen, klarinetter, Tanja Orning, cello, Håkon Stene, perkusjon, Anders Førisdal, gitarer)
- Tor Espen Aspaas, piano
- Evelina Petrova, akkordeon

250 år. En anselig alder, det får’n si. Beethoven er rett og slett blitt skikkelig gammel. Men fortsatt så langt fra utdatert det er mulig å komme. Evig aktuell. Evig moderne. Muligens den mest spilte komponisten i hele verden. Vel verdt en skikkelig fest. Og fest skal det sannelig bli: Vi avslutter Resonansåret med en aldri så liten én-kvelds mini-festival viet Beethoven i alle hans fasetter. Her blir det stor kunst, tårer, undring, banaliteter, latter, og gjøglerier i skjønn forening – en Beethoven-happening helt utenom det vanlige, kun mulig å oppleve i Resonans! OBS: Sett av kvelden, dette er ikke unnagjort på en time eller to (men det serveres selvfølgelig gratis mat underveis, så blodsukkernivået holdes på forsvarlig nivå...). Fest(ival)-musikerne som skal sette Beethoven under lupen denne desemberkvelden, er plukket med omhu. For å ta Oslo strykekvartett først: det finnes sikkert kvartetter i verden som kjenner Beethoven like godt, men vi nekter å tro at noen kjenner ham bedre! Oslo strykekvartett har gjennom mange år så til de grader dypdykket inn i Beethovens musikk at tonespråket hans nærmest er blitt second nature. Det samme kan sies om pianisten Tor Espen Aspaas. Hans årelange forsking på Beethovens musikk kulminerer blant annet i framføring av alle 32(!) pianosonatene gjennom jubileumsåret. Vi rekker ikke alle sonatene på Gjøvik. Eller kanskje vi gjør det?? Hva så med samtidsensemblet Asamisimasa? Hva i all verden gjør de her? Sa vi ikke at Beethoven er evig moderne? Klart vi også må ha med samtidsmusikernes blikk på det store ikonet! Og til slutt, på et instrument som ikke engang var oppfunnet på Beethovens tid: akkordeonisten Evelina Petrova, kveldens uforutsigbare joker. Å, så gøy dette blir!
Music for a While

Torsdag 11 mars kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Tora Augestad, sang
- Stian Carstensen, trekkspill
- Mathias Eick, trompet
- Trygve Brøske, piano
- Martin Taxt, tuba
- Pål Hausken, trommer og perc

…musikk kan, for et øyeblikk, fordrive alle dine bekymringer…

Dreamteam, stjernelag - kall det hva du vil. Setter du sammen en slik enestående gjeng musikere med en av Europas fineste kabaretsangere i spissen, nemlig Tora Augestad, da har du ensemblet Music for a While. Ensemblet tolker egne arrangementer av ballader og sanger av Kurt Weill, men også klassiske lieder og arier av J. S. Bach, Henry Purcell, John Dowland, G.F. Händel, Franz Schubert og andre komponister, formidlet med en stor personlighet og kreativitet. Resultatet er en original, organisk, frisk og deilig blanding av jazz-improvisasjoner og klassisk musikk. Utrolig vakkert er det også, rett og slett helt skreddersydd for Resonans! Tora Augestads allsidighet inspirerer. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås. Hun er utdannet innen klassisk musikk, jazz og kabaretsang, og som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Hun har et bredt repertoar og er jevnlig solist med europeiske ensembler som Klangforum Wien og Ensemble Modern. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin hvor hun har opparbeidet seg en solid europeisk karriere, blant annet på musikkteaterscenen gjennom samarbeidet med stjerneregissøren Christoph Marthaler. Augestad fikk for øvrig Spellemannsprisen 2019 i klassen «Klassisk», for albumet Portraying Passion, sammen med Oslo filharmoniske orkester. NRK P2s Erling Wicklund uttalte i en anmeldelse av Music for a While at bandet «river ned genre-grenser og utfordrer til å gjenoppdage vår europeiske musikkarv». Som sagt: skreddersydd for Resonans!
Trio con Brio Copenhagen

Tirsdag 15 juni kl. 19:00 Gjøvik kultursenter - Friscena

- Soo-Jing Hoo, fiolin
- Soo-Kuyng Hong, cello
- Jens Elvekjær, piano

Trio con Brio Copenhagen er en av verdens ledende pianotrioer. Eller som kritikerne i The Washington Post, The New Yorker, The Guardian, Strad og Gramophone Magazine mener: den beste pianotrioen i verden! Tenk at dette glitrende ensemblet som spiller på verdens største scener, og som kritikerne ikke lenger klarer å kaste flere superlativer etter, kommer igjen for tredje gang til Gjøvik og Resonans! Trioen har i forbindelse med Beethoven-jubileet i 2020 gitt ut alle Beethovens pianotrioer, og anmelderne er (som alltid) fra seg av begeistring. BBC Music Magazine skriver for eksempel: «Altogether, a triumph for Beethoven and Trio Con Brio Copenhagen». En triumf for Beethoven å bli spilt inn av Trio con Brio! Tror vi bare må si WOW, som amerikanerne ville gjort... Med Trio con Brio Copenhagen kan vi love rein og skjær magi, intens tilstedeværelse, kunstnerisk vilje og enorm spilleglede. Det er ikke mange steder i verden man får oppleve å sitte centimetere fra et slikt ensemble. Som publikummer blir man tatt med på en reise inn i kunsten, med en unik varme, følsomhet og formidlingsevne som er svært sjelden. Som en av våre publikummere sa til oss flere dager etter Trio con Brio sin forrige konsert på Gjøvik: «Jeg er fortsatt helt satt ut og føler at tiden står stille. Det er ikke mulig for meg å tenke på noe annet enn konserten med Trio con Brio Copenhagen». Vi i Resonans har rukket å bli store fans av Trio con Brio, og ryktene vil ha det til at Trio con Brio-gjengen har blitt ordentlig glad i Gjøvikpublikummet sitt. Hva mer kan vi si? Jo, om man har lyst til å kose seg med ekstraordinære kritikker, og følge med på trioens musikerliv, vil vi anbefale en tur inn på deres hjemmeside http://trioconbrio.dk.


Støttet av: