Konserter

Beethoven-fest

Onsdag 14 desember kl. 19:00 Friscena

250 år i 2020. En anselig alder, det får’n si. Beethoven er rett og slett blitt skikkelig gammel. Men fortsatt så langt fra utdatert det er mulig å komme. Evig aktuell. Evig moderne. Muligens den mest spilte komponisten i hele verden. Vel verdt en skikkelig fest. Og fest skal det sannelig bli: Vi avslutter Resonansåret viet Beethoven i alle hans fasetter. Her blir det stor kunst, tårer, undring, banaliteter, latter, og gjøglerier i skjønn forening – en Beethoven-happening helt utenom det vanlige, kun mulig å oppleve i Resonans! OBS: Sett av kvelden, dette er ikke unnagjort på en time eller to (men det serveres selvfølgelig gratis mat underveis, så blodsukkernivået holdes på forsvarlig nivå...). Festmusikerne som skal sette Beethoven under lupen denne desemberkvelden, er plukket ut med omhu. For å ta Oslo strykekvartett først: det finnes sikkert kvartetter i verden som kjenner Beethoven like godt, men vi nekter å tro at noen kjenner ham bedre! Oslo strykekvartett har gjennom mange år så til de grader dypdykket inn i Beethovens musikk at tonespråket hans nærmest er blitt second nature. Det samme kan sies om pianisten Tor Espen Aspaas og hans årelange forsking på Beethovens musikk. Tor Espen bare elsker Beethovens musikk og spesielt hans 32 pianosonater. Vi rekker ikke alle sonatene på Gjøvik. Eller kanskje vi gjør det? Hva så med samtidsensemblet Asamisimasa? Hva i all verden gjør de her? Sa vi ikke at Beethoven er evig moderne? Klart vi også må ha med samtidsmusikernes blikk på det store ikonet! Og til slutt, på et instrument som ikke engang var oppfunnet på Beethovens tid: akkordeonisten Evelina Petrova, kveldens uforutsigbare joker. Å, så gøy dette blir! 

Oslo strykekvartett (Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk – fiolin, Magnus Boye Hansen – bratsj,  Øystein Sonstad – cello)
Asamisimasa (Ellen Ugelvik – tangenter, Kristine Tjøgersen – klarinetter, Tanja Orning – cello, Håkon Stene – perkusjon, Anders Førisdal – gitarer)
Tor Espen Aspaas – piano
Evelina Petrova – akkordeon


Støttet av: